Metaal Recycling

Oude metalen zijn geld waard, en wel meer dan dat! Het winnen van de natuurlijke grondstof metaal is zeer belastend voor het milieu en met de Van Leeuwen Recycling Groep zijn wij in staat om de noodzaak voor deze grondstof te verminderen met het recyclen van metalen. Het proces kost namelijk veel energie en bovendien zijn de bronnen niet onuitputtelijk. Door ons te richten op het recyclen van oud metaal, zullen we steeds minder nieuwe grondstoffen nodig hebben en bewegen we ons in de richting van een circulaire economie waar afval niet bestaat.  

De Van Leeuwen Recycling Groep koopt uw oude metalen daarom graag in zodat deze een tweede leven kunnen krijgen. Zo ontlasten we onze leefomgeving met het recyclen van uw metalen en komt u gemakkelijk van uw metaal af én u krijgt er een mooi bedrag voor terug! Samen creëren we een duurzame samenleving en maken we de wereld een stukje groener. 

Circulair: een tweede leven voor oud metaal

Ook met containerservice, wel zo makkelijk

Heeft u een grotere hoeveelheid oud metaal? Dan maakt de Van Leeuwen Groep het u graag iets gemakkelijker. We zijn namelijk niet alleen dagelijks geopend voor het inleveren van metaal, maar ook voor het plaatsen van containers voor uw metalen. Door het gebruik van eigen vervoer kunnen we snel leveren en maken we het inzetten van een container mogelijk voor zowel tijdelijke als langdurige klussen

Non-Ferro

Non-ferro is een metaal dat geen ijzer bevat of waarvan de legeringen ijzer niet als hoofdbestanddeel hebben.

Ferro

Ferro metalen zijn alle legeringen met een basis van ijzer die een magnetische drang hebben.

Weten wat metaal recycling voor u oplevert?

Let op! Legitimatieplicht en registratie NAW gegevens: Sinds 1 januari 2013 zijn wij verplicht om uw naam, adres en woonplaats te noteren bij de contante inkoop van koper, koperkabel en koperlegeringen. U moet zich legitimeren met een geldig identiteitsbewijs.