Onderweg naar circulair

Binnen de Van Leeuwen Groep nemen we het groene pad richting een circulaire economie. Het is onze missie om waarde te creëren in de transformatie van afval naar grondstof en bereiden afval dan ook zo goed mogelijk voor op het definitieve verwerkingsproces bij de eindverwerkers.

Een tweede leven voor uw afval

Iedere afvalstroom vereist een ander verwerkingsproces en daarom wordt al het afval wat binnenkomt bij De Van Leeuwen Groep dan ook direct bij aankomst gescheiden, gesloopt en voorbewerkt. Op deze manier kunnen wij afvalstromen in een uitstekende staat naar een passende eindverwerker transporteren, waar het afval ingezet zal worden voor hergebruik. Zo wordt puin bijvoorbeeld omgezet naar puingranulaat, en dit kan weer gebruikt worden in de bouw van huizen en de aanleg van nieuwe wegen. Hetzelfde geldt voor houtafval, wat omgezet kan worden in nieuwe houtplaten. Maar waarom? Heel simpel! Door afval om te zetten naar grondstoffen, wordt er nationaal en internationaal steeds minder afval verbrand en hebben we steeds minder nieuwe grondstoffen nodig. Het resultaat? Een aanzienlijke verlaging van onze CO2-uitstoot en een vermindering in het uitputten van bronnen! 

Efficiënte processen en slimme chips

Met een slimme en efficiënte inrichting van onze sorteerlijn kunnen we zo veel mogelijk afval een tweede leven geven. Materialen worden zo min mogelijk aangetast door vuil en gaan zo schoon mogelijk naar de eindverwerker voor een hoogwaardige toepassing van de materialen. Toch blijven we deze sorteerlijn en alle processen eromheen continue verbeteren, net zo lang totdat wij een recycling graad van 100% kunnen verwezenlijken. We zien onszelf in de toekomst dan ook liever niet meer als afvalinzamelaar maar als échte grondstoffenleverancier door al het afval klaar te maken voor een tweede leven.

Daarnaast zijn onze containers voorzien van slimme chips waarmee we altijd en overal weten waar onze containers zich bevinden. Zo besparen we niet alleen een berg aan administratie, maar verlagen we ook de containerdiefstal! Daarnaast willen we deze technologische mogelijkheden niet alleen toepassen om het lokaliseren en afvoeren van containers zo optimaal mogelijk in te richten, maar ook om onze gehele werkwijze in de toekomst naar een hoger niveau tillen door slim met data om te gaan in onze kernprocessen.

Sociale werkplaats: Kansen voor iedereen